четвртак, 13. фебруар 2014.

Сладолед


Сладолед је хладан десерт направљен од млечних производа као што је згуснуто млеко, комбиновано са вештачким укусима и заслађивачима као што је шећер. Ова мешавина се приликом хлађења меша да би се избегло формирање кристала леда.

Занимљивости у вези са сладоледом

  • Упалу грла од сладоледа углавном добијају они којима је грло већ нападнуто бактеријама.
  • Сладолед се у Русији више једе зими него лети јер је високо калоричан.
  • Британски премијер Маргарет Тачер, по занимању инжењер технологије је своју каријеру започела са проналаском хемијског једињења које се додаје сладоледу да би био кремаст.
  • Познати су случајеви неких посластичара који су у сладолед додавали антибиотике да би сладолед био бактериолошки исправан, а то може бити веома опасно за оне који су алергични на антибиотике.








Нема коментара:

Постави коментар