Сви знамо да не можемо отићи у Италију, а да не пробамо пицу или шпагете које нико не прави боље од њих!
Пица је специјалитет италијанске кухиње, најчешће направљен од танког, округлог теста на коме се поред парадајз соса могу наћи разне врсте сира, меса, поврћа, воћа, зачина и других састојака према укусу. Инвентивност укуса се може надопунити и инвентивношћу распореда самих састојака на пици, који могу бити распоређени у облику орнамената или других интересантних фигура. Иначе, ово јело се сматра посебно карактеристичним за наполитанску кухињу.
Данас је пица веома популарно јело у свету, пре свега због јефтиних и лако доступних састојака и једноставности припреме.
Шпагети су тестенина танког и подужег облика, отприлике 2 mm дебљине а 30 cm дугачке у некуваном стању.Шпагети се углавном продају у паковањима од 500 g. Припремају се кувањем у осољеној води од 5 до 10 минута.Шпагети се по некад употребљавају и за другачије циљеве нпр. за игре градње мостова од некуваних шпагета.Шпагети се могу припремити и код куће: направи се смеса од једног жуманцета, 90 g. крупног брашна и мало соли, тесто се оклагијом разваља на 1-2 мм дебљине, остави да се осуши и онда се сече ножем или посебном машиницом.
Ресторани
Нема коментара:
Постави коментар